3 schrijvers om in de gaten te houden dit jaar

Uit de grote poel met Nederlands en Vlaams literair talent hebben we drie veelbelovende auteurs uitgekozen die dit jaar nieuw werk presenteren.

  1. Thomas Heerma van Voss (1990): al tijdens zijn studies in Londen en Amsterdam hield Heerma van Voss zich bezig met het schrijven van artikelen, romans en korte verhalen. Deze werden onder andere gepubliceerd in Trouw en Vrij Nederland. In september verschijnt zijn derde roman, De derde persoon.
    ThomasHeermaVanVoss
  2. Ann de Craemer (1981): deze Vlaamse schrijfster heeft zowel columns als romans geschreven. Ook vertaalde ze een Perzisch kinderverhaal, Het kleine zwarte visje, dat over het verlangen naar vrijheid in een dictatuur gaat. Deze zomer komt haar nieuwste roman Kwikzilver uit bij uitgeverij De Bezige Bij.
    AnnDeCraemer
  3. Joost Oomen (1990): deze dichter is de jongste auteur in deze lijst. Hij was pas 22 toen hij in 2013 tot stadsdichter van Groningen werd gekozen voor een periode van twee jaar. Tijdens zijn studie werd hij al benoemd tot huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij brengt in zijn functie als stadsdichter dit jaar zes tot acht gedichten uit in De Groninger Gezinsbode.)
    JoostOomen